AEC Illuminazionen uusi Pixled 2Z8 optiikka

21.10.2020

Illuminazionen uusi Pixled 2Z8 optiikka

Jatkuvaa tuotekehitystä

AEC ILLUMINAZIONE on luonut valaisinmarkkinoilla maineen innovoijana, joka panostaa laatuun ja kestävään kehitykseen. AEC onkin vuonna 2020 investoinut yli 10 miljoona € yksinomaan tuotekehitykseen, mikä muodostaa jopa 10 % yrityksen liikevaihdosta. Tämä vahvistaa AEC:n teknologista etumatkaa korkeatehoisissa heijastinteknologialla varustetuilla ulkovalaisimissa.

Jatkuvien tuotekehitys investointien viimeisimpänä tuloksena AEC julkaisi tällä viikolla seuraavan sukupolven Pixled optiikan. Pixled optiikkaa käytetään mm. suosituissa I-tron, Arya, Compass ja Q-drome malleissa. Tämän lisäksi myös HyperComfort teknologiaa hyödynnyttävät Story ja Arya valaisimet saavat osansa uudistuksen yhteydessä.

Istuimme alas AEC:n Luca Vagheggi kanssa, joka vastaa optiikan kehitystyöstä AEC:lla

Kerrotko kehitystyön taustoista?

AEC:lla kehitystyö perustuu aina asiakkaiden toiveisiin ja vallitseviin standardeihin. Aloitamme kehitystyön aina asiakaskyselyillä ja tässäkin tapauksessa kokosimme tyypillisiä poikkileikkauksia kaupungeista ja kunnista, joiden perusteella parannettiin optiikoiden suorituskykyä. Painotus oli tasaisuuksien parantamisessa sekä kuivalla- että märällä pinnalla tontti-, kokooja- ja pääkaduilla. Kiinnitimme erityisesti huomioita märän pinnan tasaisuuksiin, ja onnistuimmekin parantamaan kaikkia keskeisiä parametrejä.

Mitkä ovat keskeiset parannukset uudessa Pixled 2Z8 optiikassa?

Keskeisin muutos uudessa 2Z8 optiikassa on uusi tehokkaampi ja kestävämpi led-siru yhdistettynä heijastinteknologian muihin ennalta tunnettuihin etuihin.

Uusi 2Z8 optiikka tuo mukanaan muun muassa paremman valontuoton, yhtenäisemmän ja tasaisemman väritoiston sekä seuraavan sukupolven standardien mukaiset valonjaot.

Kun katsotaan tehokkuuksia, on uusi pixled optiikka noin 7 % tehokkaampi verrattuna vanhaan optiikkaan 4000K värilämpötilalla ja CRI70 väritoistolla. Kun halutaan 3000K värilämpötila ja 70 CRI väritoisto, on hyppäys vieläkin merkittävämpi ja keskimäärin jopa 12 % verrattuna vanhaan optiikkaan. Uusi tehokkaampi optiikka onkin etenkin parantanut 3000K suorituskykyä, ja uuden optiikkapäivityksen myötä voidaankin todeta, että 3000K ja CRI70 suorituskyky on hyvin samanlainen 4000K CRI70 kanssa. Tämä uudistus otetaan varmasti hyvin vastaan markkinoilla koska näemme, että matalamman värilämpötilan omaavat valaisimet ovat kasvattaneet suosiotaan huomattavasti kapungeissa ja kunnissa.

Sen lisäksi, että siru on tehokkaampi, kun edeltäjänsä on se myös valmistettu kestävämmistä materiaaleista, joka mahdollistaa pidemmän elinajan.

Mitä voimme odottaa jatkossa AEC:lta?

AEC tulee jatkossakin panostamaan valtavan määrän resursseja tuotekehitykseen ja muotoiluun. Investointimme vanhojen optiikoiden jatkokehittämiseen ja täysin uusien optiikoiden luomiseen. Heijastinteknologiaan perustuva valaistus tulee jatkossakin tarjoamaan tehokkaimman ja mukavimman mahdollisen valaistuskokemuksen.

Uusimmat valonjakotiedostot saat lataamalla tästä tai pyytämällä Silux:ilta. Tämän lisäksi Silux ja AEC tekee tarvittaessa valaistuslaskentaa uusilla optiikoilla.

Jos haluat kuulla uusista Pixled optiikoista lisää, ole rohkeasti yhteyksissä Silux:iin.

Luca Vagheggi
Optical Division
AEC Illuminazione s.r.l.