Silux toimittajaesittely - AEC Illuminazione

23.6.2020

Silux Toimittajaesittely - AEC Illuminazione

Keitä olette?

AEC Illuminazione on Toscanan alueelta tuleva italialainen yritys, joka on erikoistunut ulkovalaisimien ja pylväiden valmistukseen yli 60 vuoden kokemuksella. Tänä päivänä AEC edustaa teollista huippuosaamista Italiassa ja yrityksen vahvuutena on ollut jatkuva ja kestävä kehitys yhdistettynä vahvoihin perinteisiin. AEC on alueellaan merkittävä työllistäjä ja haluamme myös jatkossa tukea paikallista osaamista ja työllisyyttä. Tämän takia puhummekin yleensä AEC perheestä, kenen osaamista kehitämme jatkuvasti. Henkilöstö on nimittäin pitkässä juoksussa AECn tärkein voimavara.

Mitä teette?

Suunnittelemme ja valmistamme erityisen laadukkaita ulkovalaisimia. Tuotteemme yhdistävät tehokkuuden, teknologian ja muotoilun yhteen pakettiin. AECn tuotteita käytetään ympäri maailman teiden, puistojen, taajamien ja laajojen alueiden valaistukseen. Panostamme tuotekehitykseen ja osaamiseen sekä paikallistietämykseen, jotta voimme taata tuotteidemme soveltuvuuden kaikille markkinoille. Tuotteet ovat 100 % valmistettuja Italiassa Subbianon tehtaallamme missä omat muotoilu ja tuotekehitysosastomme luovat ajattomia valaisimia kestävän kehityksen periaatteilla.

Mikä erottaa teidät muista valmistajista?

Jatkuvat investoinnit uusiin tuotteisiin, teknologiaan ja tuotantomenetelmiin ovat osa AECn identiteettiä. Investoimme vuositasolla runsaasti esim. optiikkaan ja materiaalien tuotekehitykseen. Jatkuvien investointien kirittämänä, AEC onkin onnistunut kehittämään edistyneen optisen järjestelmän, joka perustuu alumiini heijastimiin. Näemme, että kiinnostus heijastinoptiikkaan lisääntyy jatkuvasti globaalisti ja tämän takia yritys onkin kasvanut nopeasti viime vuosina.

Mitä kohteita teillä on meneillään maailmalla tällä hetkellä?

Kansainvälisesti uusia tärkeitä yhteistyökaupunkeja ovat mm. Auckland (Uusi Seelanti), Berliini (Saksa) Nador (Marokko), Drammen (Norja), La Mecca (Saudi Arabia) ja Lontoo (Englanti) sekä monia muita.

Jos katsotaan yksittäisiä kohteita, ovat mm. seuraavat olleet hyvin mielenkiintoisia; Yas Marina F1 Circuit (Abu Dhabi), Ferrari World (Abu Dhabi), New Delhi Lentkenttä (Delhi), Jakartan Lentokenttä (Indonesia) sekä Manchesterin lentokenttä (Englanti)

Mitä valaistusalalla tapahtuu tulevaisuudessa?

Näemme, että etenkin industry 4.0 tulee uudistamaan alaa merkittävästi tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa käytännössä niin valmistuksen kun lopputuotteiden ”älyllistämistä”. Olemme jo investoineet merkittävästi uusiin koneisiin ja robotiikkaan mikä tekee meidän tuotannosta nopeampaa, tarkempaa ja monipuolisempaa. Kutsumme tätä Smart Factory hankkeeksi ja tulemme myös jatkossa investoimaan tähän merkittävästi.

Toinen mielenkiintoinen kehitysalue AEC:lle on urheilu- ja aluevalaistus. Olemme panostaneet vahvasti tähän alueeseen ja julkaisimmekin vastikään Alo valonheittimen, joka on valoteknillisesti todella kehittynyt ja monipuolinen valonheitin eri käyttötarkoituksiin.

Lorenzo Cini

Lorenzo Cini,
Vice President & Sales Director

lorenzo cini allekirjoitus